In dit woonhuis is het thema tijd in praktijk gebracht. Architectuur wordt hier proces, het is een project zonder vooraf vastgelegd eindbeeld. De aanvang van het ontwerp bestond uit een eenvoudig en krachtig concept weergegeven in een kleine maquette. De tuin is opgetild tot op het niveau van de eerste verdieping, waaronder een ruimte ten behoeve van stalling motor en paard. Met de verdiepingshoge open tuinruimte blijft het zicht vanaf het Zuiderdiep op de boom in de tuin gewaarborgd.
Het ontwerp is ontworpen naar het product de Lighthouse van DAAD. Boven de tuin op de verdieping, is een torentje van drie lagen met woon-/leef-/werk-/slaapvertrekken en een omloop buiten langs, zoals een Japans huis, met de trappen en het toilet. Met dit low-tech energieconcept is het tot een voorbeeld geworden voor ecologische woonhuizen.
De opdrachtgevers wilden de woning zelf gaan bouwen en vroegen de gemeente medewerking aan een project dat zich in de tijd zou gaan ontwikkelen. De kennis en ideeën ingebracht door ingehuurde vaklieden of vrijwilligers op de bouw, voortschrijdende inzichten van opdrachtgevers- of ontwerperszijde, de wijze waarop het zonlicht binnenvalt, nieuwe technieken en materialen, dit alles zou het uiteindelijke resultaat gaandeweg gaan vormen.
Ondertussen is het torentje bezig gerealiseerd te worden en het zal nooit af zijn. Naast een team van uitstekend samenwerkende, gelijkgestemde, vakbekwame partners is de factor TIJD een essentiële voorwaarde geweest voor het slagen van dit project. Dit gebouw heeft diverse prijzen gewonnen.